Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλεγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, κυνηγημένοι από τις σφαίρες του πολέμου, αλλά και την πείνα, τη φτώχεια, την αδικία και την καταπίεση. Δε φτ;aνουν τα δάκρυα για τη χαμένη ζωή του μικρού Αιλίν και χιλιάδων άλλων παιδιών... Ας το πούμε καθαρά λοιπόν: Για τα κέρδη και την “ανάπτυξη”, ολόκληρες περιοχές του πλανήτη ρίχνονται στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και οικονομιών, φέρνουν συρράξεις, πολέμους, επιδρομές και βομβαρδισμούς στην Ασία, την Αφρική και αλλού. Αυτός είναι επίσης νόμος του καπιταλισμού. Όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι της γης τρέχουν να σωθούν. Ελπίζουν να επιζήσουν σε άλλες, πιο αναπτυγμένες χώρες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Κι όταν φτάνουν στα σύνορα της “πολιτισμένης Ευρώπης”, η Ευρωπ. Ένωση, οι κανονισμοί και η πολιτική της για το μεταναστευτικό (Δουβλίνο 1 και 2 το λένε) και οι ένοπλες δυνάμεις της (Frontex τη λένε) τους πετάει στη θάλασσα ή τους δέρνει με ΜΑΤ και τους ξαναστέλνει, εκτός από ελάχιστους, πίσω. Ας κρατήσουμε τους ένοχους και την αιτία: καπιταλισμός και Ε.Ε., κέρδη και ανταγωνισμοί, «ανάπτυξη» και «ασφάλεια».

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους πρόσφυγες παππούδες μας, όταν διώχτηκαν από τις πατρίδες τους, θύματα των συμφερόντων ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους γονείς μας που η ανεργία και οι διώξεις πολιτικών φρονημάτων τους έστειλαν μετανάστες στα πέρατα του κόσμου.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα παιδιά μας που ήδη πολλά από αυτά ακολουθούν το δρόμο της ξενιτιάς, θύματα των διαρκών μνημονίων της Ε.Ε. και του καπιταλισμού.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το 1% του πλανήτη κατέχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ αυτός ο πλούτος να περάσει στα χέρια των λαών, κάθε λαός να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο του!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, όπως τρόφιμα (λάδι, μακαρόνια, μπισκότα, μικρά γάλατα εβαπορέ κ.ά.), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, πάμπερς, bepanthol, γάζες, betadine, comtrex κ.ά.), ρούχα (μπουφάν κ.ά. κατάλληλα για τα κρύα που έρχονται) και παπούτσια (για ενήλικες και κυρίως μικρά παιδιά) φάρμακα και παιχνίδια για τα παιδιά.
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη: 
 5-7μ.μ. στο 5ο Δημ. Σχ.-Νικόπολη 
και 6-8μ.μ. στην πλατ. Επταλόφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου