Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σε τράπεζες και δικαστήρια φραγμό στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας στήνουμε

Νέο "χτύπημα" των συλλογικοτήτων γειτονιάς και των εργατικών σωματείων που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς, σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα διπλό. Το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, στην Τράπεζα της Ελλάδας, το "μαέστρο" αυτής της πολιτικής υφαρπαγής για ένα κομμάτι ψωμί της λαϊκής περιουσίας, όπου μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, του Σωματείου Συνταξιούχων κ,ά, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό, φωνάξαμε τα συνθήματά μας και κλείσαμε συμβολικά την Τράπεζα για μισή ώρα περίπου. Και νωρίς το απόγευμα, όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας.
"Κυβέρνηση-Ε.Ε.-κοράκια τραπεζίτες
τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες"
Ανανεώσαμε παραπέρα το αγωνιστικό ραντεβού μας για την Τετάρτη 13 του Γενάρη (3.30μ.μ., στα στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης), στους πρώτους πλειστηριασμούς της νέας χρονιάς, που θα γίνουν μάλιστα με το νέο (κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών) νομοθετικό πλαίσιο,
Καλούμε δε νέα Συνέλευση Συλλογικοτήτων Γειτονιάς, Εργατικών Σωματείων και κάθε κοινωνικοπολιτικής συλλογικότητας της πόλης, την Πέμπτη 14 του Γενάρη, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις πολύμορφες εκείνες δράσεις που δεν θα επιτρέψουν να περάσει "κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη".

Και σ' αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να στοιχιζόμαστε κάθε μέρα και πιο πολλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι. Γιατί, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, "σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαίο να οργανωθούμε σε Συνελεύσεις-Πρωτοβουλίες-Επιτροπές Κατοίκων σε κάθε γειτονιά, που (μαζί με την αντιμετώπιση των άλλων συνεπειών της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και μέσα από το συντονισμό του κινήματος γειτονιάς με το εργατικό κίνημα και τα αγωνιστικά σωματεία των εργαζόμενων κάθε χώρου) θα υψώσουμε τείχος απόρθητο απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, είτε στα δικαστήρια και τις σχετικές διαδικασίες τους είτε σε κάθε προσπάθεια να διωχθεί λαϊκή οικογένεια από το σπίτι της".

Δεν θ' αφήσουμε να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας. Εμείς θα τις πάρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου