Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Λαϊκή Συνέλευση την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Νέα συνεδρίαση της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, στις 7μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων (Πατρ. Γρηγορίου Ε΄).
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ενώ το σύστημα μας ζητά να ξεχάσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα και ν' αποφασίσουμε απλά σε ποιον να αναθέσουμε τη διαχείριση, συνέχεια κι αναπαραγωγή του, εμείς το πάμε αλλιώς. Θέλουμε να γίνουμε οργανωμένος λαός που συζητά αυτά ακριβώς τα προβλήματα, παίρνουμε θέση κι αναλαμβάνουμε δράση για την ανατροπή του συστήματος που τα γεννά.
Γιατί τα σχολεία (και) της περιοχής μας που θ' ανοίξουν μεθαύριο με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τα ιατρεία που παραμένουν γυμνά, οι παιδικοί σταθμοί ή το άδειο πορτοφόλι της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής μας, θέματα που ελάχιστα (και σίγουρα όχι στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας) απασχολούν τα εκλογικά πάνελ, είναι αυτά ακριβώς που πρέπει να συζητήσουμε και να απαντήσουμε. Εμείς, μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες που πρέπει να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε!

Ένα από τα ζητήματα είναι κι αυτό των χιλιάδων προσφύγων πολέμου από τη Συρία κ.ά. που καθημερινά φτάνουν στην πόλη μας και μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω, στην Ειδομένη και χρειάζονται την αλληλεγγύη μας. Η Λαϊκή Συνέλευση της Πέμπτης θα συζητήσει και πρέπει να αναλάβει δράση και γι αυτό το ζήτημα. 


Ως πρώτο βήμα αλληλεγγύης ξεκινάμε ήδη από την Πέμπτη τη συγκέντρωση βοήθειας (τρόφιμα, ρούχα κ.ά.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου