Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Αποστολή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών στην Ειδομένη

    Αποστολή παράδοσης της βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών την Κυριακή 4 του Οκτώβρη στην Ειδομένη. Είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φάρμακα, ρούχα και παπούτσια) παραδόθηκαν στους υπεύθυνους του καταυλισμού, δημοτ. αρχή, Ερυθρό Σταυρό και εθελοντές. 
    
Η κατάσταση, με εξοργιστικά αργούς ρυθμούς, φαίνεται να βελτιώνεται. Κάποιοι υποτυπώδεις χώροι υποδοχής των προσφύγων έχουν στηθεί, χωρίς όμως να μπορεί να κρυφτεί η ανυπαρξία κρατικής μέριμνας, που αφήνει τη φροντίδα των προσφύγων στα χέρια των (παχυλά αμειβόμενων) Μ.Κ.Ο. και κυρίως των εθελοντών που μήνες τώρα έχουν πάρει στην πλάτη τους την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στα μεγάλα αντίσκηνα που έχουν στηθεί για την προσωρινή παραμονή και την προστασία των προσφύγων από τον ήλιο και τη βροχή, δεν υπάρχει ούτε μια καρέκλα, ούτε ένα κρεβάτι, για να μπορέσουν να ξεκουραστούν τις ώρες ή τις μέρες που θα παραμείνουν στο χώρο. Κι αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν αλλά γιατί για τις αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές αρχές είναι προτιμότερο να σκουριάζουν στις αποθήκες της "Αντισεισμικής Προστασίας"...
 Ταυτόχρονα και ενώ τόσα παιδιά και μεγαλύτεροι κρυώνουν ή κυκλοφορούν ξυπόλυτοι, η αδυναμία και μιας στοιχειώδους ακόμη οργάνωσης οδηγεί τους υπεύθυνους να μη δέχονται να παραλάβουν ρούχα και παπούτσια που συγκεντρώθηκαν από διάφορους φορείς, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αποθηκεύσουν και να τα διανείμουν.

    Το κυριότερο βέβαια είναι ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα συνεχίσουν να περνούν κυνηγημένοι από την Ειδομένη όσο συνεχίζονται ο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που προκαλούν στις πατρίδες  τους οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. Και η οδύσσειά τους θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμη, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν τους "όρους ασφαλείας" της Ε.Ε. και τα "τείχη" που υψώνουν οι φασίζουσες κυβερνήσεις των κρατών της, ενώ μοίρα δουλοπάροικου στα εργοστάσια της Ευρώπης περιμένει τους λίγους που τελικά θα τα περάσουν.

Ένα κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ταυτόχρονα ανατροπής της πολιτικής που προκαλεί τους πολέμους, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, είναι σήμερα παρά ποτέ αναγκαίο. Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, θέλοντας να συμβάλλει σ' αυτό το κίνημα θα συνεχίσει και θα εντείνει τη σχετική δράση της και στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου