Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Στο πανηγύρι αρπαγής της λαϊκής στέγης θα σας κάνουμε χαλάστρα...

   Παρέμβαση της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών, της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και κατοίκων από διάφορες γειτονιές της πόλης έγινε σήμερα στην ημερίδα του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης με θέμα τον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τη διαδικασία δηλαδή με βάση την οποία θα γίνουν οι πλειστηριασμοί-κατασχέσεις της κατοικίας και γενικά της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας.
 
   Με τις εισηγήσεις τους ηγετικά στελέχη των Συλλόγων Συμβολαιογράφων, Δικαστών, Δικηγόρων και Δικαστικών Επιμελητών ενημέρωσαν για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, επικεντρώνοντας στο διαδικαστικό κομμάτι, παραβλέποντας παντελώς και μη παίρνοντας θέση για τ
ην ουσία του θέματος, την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας μέσω των πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Στο λόγο τους δεν είχαν καμιά θέση έννοιες όπως λαϊκή κατοικία και περιουσία, περικοπές μισθών και συντάξεων, τράπεζες, μνημόνια, Ε.Ε. κ.ά., μ' άλλα λόγια το πρόβλημα, οι θύτες και τα θύματα...

Με την παρέμβασή μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα από την πλευρά της λαϊκής οικογένειας που βλέπει, μετά την υφαρπαγή του εισοδήματός της, να έρχεται και η αρπαγή της στέγης και της όποιας περιουσίας της απέμεινε, στο όνομα του χρέους και των μνημονίων, της Ε.Ε. και του ευρώ. Απαιτήσαμε να πάρουν θέση για όλα τα παραπάνω, πράγμα που αρνήθηκαν προκλητικά, προφασιζόμενοι τον "θεσμικό τους ρόλο". 
Τους προειδοποιήσαμε τέλος πως θα μας βρουν μπροστά τους κι αυτοί και όλοι όσοι βάλαν σκοπό να πλιατσικολογήσουν τη λαϊκή περιουσία για να ξεπεράσει την κρίση του ο καπιταλισμός και αποχωρήσαμε, φωνάζοντας τα συνθήματά μας. 

Οι αγώνες του επόμενου διαστήματος για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη θα γίνουν ο εφιάλτης του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. καθώς και όσων στρατεύονται στην εξυπηρέτηση αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου