Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας: Να τους κόψουμε το βήχα!

Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους όρους για την κοινωνική πλειοψηφία. Και αυτό δεν αφορά μόνο το νέο ασφαλιστικό με το οποίο, για πρώτη φορά τόσο καθαρά (και ξεδιάντροπα), συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ε.Ε. αμφισβητούν το δικαίωμα των εργαζόμενων στην ασφάλιση, των νέων στη δουλειά, των συνταξιούχων στη σύνταξη κι όλων μαζί στη ζωή. Μια σειρά από νόμους (μισθολόγιο νέο περικοπών στο δημόσιο κ.ά.) αρχίζουν να εφαρμόζονται αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων και το νέο, πιο ληστρικό από ποτέ, νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με θύματα (για άλλη μια φορά...) τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία και την περιουσία τους και ωφελούμενους (ποιους άλλους;) τους τραπεζίτες και τ' άλλα ντόπια και ξένα αρπαχτικά.


Την Τετάρτη 13 του Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας γίνονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί μ' αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο και δεκάδες λαϊκά σπίτια "βγαίνουν στο σφυρί". Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και άλλες συνδικαλιστικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες της Θεσ/νίκης καλούν στις 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης (Δικαστήρια) για να βάλουμε φραγμό στους πλειστηριασμούς, στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Να τους κόψουμε το βήχα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή του νόμου τους!

Ταυτόχρονα την Πέμπτη 14 του Γενάρη (6.30μ.μ., στην ΕΔΟΘ) προχωρούμε σε νέα Συνέλευση Συντονισμού Συλλογικοτήτων Γειτονιάς, Εργατικών Σωματείων και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων της πόλης, για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας για τη συσπείρωση και αυτοργάνωση των κατοίκων της πόλης απέναντι σ' αυτή την πολιτική, για να μην περάσει 
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ 
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!(για το νέο θεσμικό πλαίσιο βλ. και: http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου