Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών την Τετάρτη 24 Αυγούστου, 7.30μ.μ., στη Μορφωτική Κίνηση Αμπ/πων

Οι διακοπές (οι όποιες διακοπές...) για την πλειοψηφία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σιγά σιγά τελειώνουν. Δυστυχώς μαζί με τις διακοπές τις δικές μας τελειώνουν κι οι διακοπές των Ειρηνοδικείων και των συμβολαιογράφων που ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν το έργο της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με πολύ περισσότερους και πολύ πιο επώδυνους για τη λαϊκή οικογένεια πλειστηριασμούς.
Αντίθετα είναι γνωστό ότι οι διάφοροι μηχανισμοί του κράτους και του κεφαλαίου δεν κάνουν διακοπές και συνεχίζουν "ντάλα καλοκαίρι" να σχεδιάζουν μέτρα για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, κόντρα στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έτσι εκτός από τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα "κόκκινα δάνεια", τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, έρχονται από το Σεπτέμβρη οι μαζικές διακοπές ρεύματος για χρέη στη ΔΕΗ, νέες αυξήσεις έμμεσων και άμεσων φόρων κλπ. Ειδικά δε στη Θεσσαλονίκη έρχεται να προστεθεί σ' όλα τα παραπάνω και η απεργία των απλήρωτων εδώ και μήνες εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που στερεί κυριολεκτικά το δικαίωμα κίνησης στην πόλη σε χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές, νέους και συνταξιούχους.

Αυτά κι άλλα πολλά προβλήματα είναι αναγκαίο να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την παρέμβασή μας ως τοπικό κίνημα (και σε συντονισμό πάντα με το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα). Η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών ανοίγει τη συζήτηση σε μια πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 24 Αυγούστου, 7.30μ.μ., στη Μορφωτική Κίνηση Αμπ/πων (Θερίσσου και Θησέως, δίπλα στο Δημαρχείο) με βασικό στόχο να προκαλέσουμε διαδικασίες συντονισμού και οργάνωσης της απάντησης του λαϊκού εργατικού κινήματος στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου