Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!


Tο κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά, δίνει μια σημαντική μάχη με επιτυχία ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων.
Η Λαϊκή  Συνέλευση δυτικών συνοικιών από την πρώτη στιγμή έγινε συμμέτοχος αυτού του κινήματος και μάλιστα πριν ακόμα αποκτήσει αυτό μαζικά χαρακτηριστικά. Συμμετείχε στις παρεμβάσεις στα δικαστήρια ήδη από το 2015 και μέχρι σήμερα είναι παρούσα σε κάθε κινητοποίηση και δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων.

Το κίνημα αυτό αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της κοινωνίας της πόλης , που όλο και πιο συχνά απευθύνονται στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη για πλειστηριασμούς, κομμένες παροχές ρεύματος από τη ΔΕΗ, κατασχέσεις λογαριασμών κ.ά. Προκάλεσε έντονες συζητήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις  και αναταράξεις, φόβο στους κυρίαρχους κύκλους και ελπίδα στην πληττόμενη κοινωνία για  σοβαρό πλήγμα στην ασκούμενη μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική.
Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια συκοφάντησης από κυβερνητικά παπαγαλάκια, η επίθεση εναντίον του κινήματος πήρε τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής. Στον Ηλία Σμήλιο, που συμμετέχει στην Λαϊκή Συνέλευση, αποδίδεται η παραβίαση του μισού ποινικού κώδικα απλά και μόνο γιατί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων στην λαϊκή κατοικία απέναντι στην λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες.

Είναι η δεύτερη δικογραφία για το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς μετά από  ανώνυμη και παντελώς αόριστη καταγγελία κατά του Ηλία Σμήλιου και πάλι, αλλά και του δικηγόρου Ζήση Κλεισιάρη. Είναι προφανές ότι στήνεται ξανά βιομηχανία πολιτικών διώξεων  καθώς καλείται η αστυνομία να κατονομάσει και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην τέλεση  “ποινικών αδικημάτων”. Αυτή η πολιτική δίωξη φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή όχι γενικά και αόριστα κάποιων αστυνομικών και δικαστών της Θεσσαλονίκης, αλλά της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας, του υπουργείου “Προστασίας ” του Πολίτη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Αφού απέτυχαν, με πρωθυπουργικές “δεσμεύσεις” και λάσπη για το κίνημα, να το ξεφουσκώσουν, έβαλαν μπροστά την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο του εκφοβισμού.
Ξέρουν ότι το κίνημα αυτό είναι επικίνδυνο καθώς το παράδειγμα του μπορεί να φέρει ξανά ένα λαϊκό ξεσηκωμό  που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική αμφισβητώντας και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλλει στη ζωή μας.

Είναι όμως γελασμένοι.  Όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας δυναμώνουν!
Και όπως όλο το κίνημα διώκεται, όλοι μαζί θα πάμε για να
απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε προκαταρκτικής εξέταση και την άρση κάθε δίωξης εναντίον μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, εναντίον του κινήματος!

Και συνεχίζουμε κάθε Τετάρτη στις 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο  μαζί με εκατοντάδες φωνές, ενωμένες σε μία, κάνοντας  το δικαστικό μέγαρο να σείεται με το:

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου