Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Κάθε Τετάρτη θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Δεν έγιναν σήμερα οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, λόγω της 48ωρης απεργίας των συμβολαιογράφων που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Ως Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (όπως και εκπρόσωποι σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων καθώς και κάτοικοι της πόλης που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους) ήμασταν και σήμερα έξω από το Ειρηνοδικείο της Θεσ/νίκης, θέλοντας κυρίως να αναδείξουμε τον πολιτικό συμβολισμό της ημέρας, μια που αυτοί οι πρώτοι πλειστηριασμοί της νέας χρονιάς θα γίνονταν με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που προβλέπει την απελευθέρωση στην ουσία των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, αφήνει απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία και περιουσία και τη δίνει βορά στους τραπεζίτες και τα αρπακτικά funds, το ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε τους συμβολαιογράφους, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να αποφασίσουν τη μόνιμη αποχή από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ταχθούν με τη λαϊκή οικογένεια και όχι το μεγάλο κεφάλαιο που σήμερα, με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καταφέρει και σ' αυτούς ένα μεγάλο χτύπημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί και την επόμενη Τετάρτη (20/1, 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης) και κάθε Τετάρτη και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Καλούμε ταυτόχρονα τις συλλογικότητες γειτονιάς, τα εργατικά σωματεία και κάθε κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα της πόλης στη Συνέλευση Συντονισμού που θα γίνει την Πέμπτη 14 του Γενάρη, 6.30μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου