Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κανένας μόνος απέναντι στην κρίση! Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στη ΔΕΗ

Παρέμβαση στο κατάστημα Δυτικής Θεσ/νίκης της ΔΕΗ  έκανε σήμερα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης. Μέλη του Συντονισμού και κάτοικοι της πόλης μας που η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα και αρνείται να κάνει διακανονισμό της οφειλής τους στον οποίο να μπορούν να ανταπεξέλθουν, επισκεφτήκαμε τη διεύθυνση του καταστήματος και απαιτήσαμε να σταματήσει αυτή η ανάλγητη πολιτική.

Μια πολιτική που ξεκινά από τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, σε εποχές που το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών συνεχώς μειώνεται (ή εξαφανίζεται). Την ίδια στιγμή και σε απόλυτη ταύτιση με την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, το ηλεκτρικό ρεύμα αντιμετωπίζεται όχι ως αναγκαίο κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα, που η ΔΕΗ όποτε θέλει μπορεί να μας το στερήσει. Και ενώ ξοδεύει τόσα εκατομμύρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για να παρουσιάσει ένα κοινωνικό πρόσωπο με τους διακανονισμούς που "προσφέρει", στην πραγματικότητα εκβιάζει, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχουμε δεχτεί, όλους αυτούς που έχουν φτάσει στα όρια της απόλυτης φτώχειας, απειλώντας με κόψιμο του ρεύματος (και πραγματοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις την απειλή) και αρνούμενη να συνάψει διακανονισμό χωρίς την απαιτούμενη υπέρογκη προκαταβολή και με μεγάλο αριθμό δόσεων, ανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του οφειλέτη. Τιμωρεί έτσι όσους δεν αποδέχτηκαν τη μοίρα που η πολιτική των μνημονίων τους επιφύλαξε, αρνήθηκαν να ζήσουν στο σκοτάδι και επανασύνδεσαν το ρεύμα μόνοι τους (ή με τη συνδρομή του κινήματος), κατηγορώντας παράνομα τους οφειλέτες για "ρευματοκλοπή", ενώ είναι γνωστό ότι μετά την με όποιο τρόπο επανασύνδεση "το ρολόι γράφει" και το ρεύμα που καταναλώνεται χρεώνεται κανονικά...

Γι αυτό και σήμερα αποτελούν κορυφαία αιτήματα για την κοινωνική πλειοψηφία:
- να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού 
- να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος (όπως και νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου)
- να γίνονται διακανονισμοί αποπληρωμής της οφειλής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη

Από την πλευρά της ΔΕΗ η μόνη απάντηση που δόθηκε ήταν η διαβεβαίωση ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια για βελτίωση του καθεστώτος των διακανονισμών, με αποδοχή μετά την παρέμβασή μας των αιτήσεων που λίγες ώρες πριν απέρριπταν.

Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, εμμένουμε στα διατυπωμένα αιτήματά μας και όπως δηλώσαμε και στη διεύθυνση του καταστήματος της ΔΕΗ (και θα το κάνουμε στο επόμενο διάστημα και στην κεντρική Διεύθυνση Βόρ. Ελλάδας) θα είμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που οι εργολάβοι της ΔΕΗ θα πάνε να του κόψουν το ρεύμα, θα το αποτρέψουμε και θα το επανασυνδέσουμε αλλά και με συνεχείς παρεμβάσεις μας θα επιβάλλουμε διακανονισμούς αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη.
Κανένας μόνος απέναντι στην κρίση!
Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και θέρμανση!

τηλ. αλληλεγγύης-ενημέρωσης-επικοινωνίας: 6953030224


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου