Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη!


Κανένας πλειστηριασμός και στις 23 του Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη! Tο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας κατέγραψε μια ακόμη μικρή νίκη, έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμη πιο βροντερό το μήνυμά του: Είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, στα σχέδιά σας να κάνουμε χαλάστρα, τη ζωή που μας κλέψατε πίσω να πάρουμε!

Με μαζική παρέμβαση νωρίς το μεσημέρι στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς. Της τράπεζας που πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό στο "παιχνίδι" των πλειστηριασμών και που παρά την κοινωνική κατακραυγή και τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση προσπάθησε (ανεπιτυχώς) για τέταρτη φορά να αρπάξει το σπίτι μιας πολυμελούς οικογένειας με πατέρα κι ένα παιδί ΑΜΕΑ.

Με πορεία στους δρόμους της πόλης, από την Πειραιώς μέχρι τα δικαστήρια. Πορεία για την ενημέρωση των χιλιάδων ανθρώπων αυτής της πόλης, που τα μνημόνια και η πολιτική κυβερνήσεων-Ε.Ε.-ΔΝΤ έχουν οδηγήσει στα όρια της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης και κάλεσμα αλληλεγγύης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στο ειρηνοδικείο.

Με παρέμβαση στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου οι δυνάμεις καταστολής (υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές "καμίας ανοχής" στις όποιες δράσεις του λαϊκού κινήματος) "υποδέχτηκαν" τους διαδηλωτές πάνοπλες, ορθώνοντας τις ασπίδες τους στα θύματα της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. Της κεντρικής τράπεζας που αντί για το ρόλο ελεγκτή των ιδιωτικών τραπεζών που δε διστάζουν να παραβιάσουν κάθε διάταξη του νομοθετικού πλαισίου για να μπορέσουν να αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία, παίζει το ρόλο του ενορχηστρωτή αυτής της πολιτικής φροντίζοντας για τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου ("κώδικας δεοντολογίας" κ.ά.) "κομμένου και ραμμένου" στα μέτρα των τραπεζών και των αρπαχτικών funds.


Με μαζική παρουσία πολλών εκατοντάδων διαδηλωτών στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, όπως κάθε Τετάρτη εδώ και δυο μήνες. Μαζική παρουσία (μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά), αποφασιστική κι ανυποχώρητη στάση που υποχρεώνει πια και τους συμβολαιογράφους όχι μόνο να μη φέρνουν την πλειοψηφία των προς πλειστηριασμό ακινήτων στην αίθουσα του ειρηνοδικείου αλλά και να αποχωρούν και οι ίδιοι, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών. Το σπίτι της πολυμελούς οικογένειας και αυτή τη φορά σώθηκε, αφού κανένας πλειστηριασμός για άλλη μια φορά δεν έγινε.

Με νέα πορεία, από τα δικαστήρια προς άλλη τράπεζα (την ALRHA-BANK, που ετοιμάζεται κι αυτή στο παιχνίδι της αρπαγής να μπει). Πορεία γιορτή για τη νέα νίκη του κινήματος, απαίτηση για θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει πραγματικά τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, δέσμευση ότι κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο, χωράφι δεν θα περάσει στα χέρια κράτους-τραπεζίτη!

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε !



Την ώρα που κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ψάχνουν τρόπους να "νομιμοποιήσουν" την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού με (νέες) υποσχέσεις για "μείωση του Δημόσιου χρέους" που του επέβαλαν, συνοδευόμενες από δεσμεύσεις για ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, ένας τετράχρονος χαροπαλεύει γιατί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του και η μητέρα του διώκεται ποινικά με την κατηγορία της "αμέλειας ανηλίκου". Η φτώχεια που μας επιβάλουν ποινικοποιείται και η εξαθλιωμένη κοινωνία κάθεται στο σκαμνί , ενώ την ίδια ώρα, τα αρπαχτικά, υπαίτιοι για την εξαθλίωση απαλλάσσονται (μετ' επαίνων...) από την ίδια "δικαιοσύνη" για εγκλήματα και σκάνδαλα.

Το "περιστατικό στη Λάρισα", όπως και πολλά άλλα τέτοια "περιστατικά", που παίρνουν πια τη μορφή χιονοστιβάδας, δεν είναι «τραγικά» ούτε «τυχαία», είναι δολοφονίες.
Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και αδυνατούν να επιβιώσουν, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους "δανειστές" και τα κοράκια των Τραπεζών, αναζητούν τρόπους για την επιτάχυνση της εισαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πιστεύοντας πως έτσι πως θα αποδυναμώσουν ένα κίνημα που γιγαντώνεται και βάζει φρένο στα σχέδια τους ή θα το εκτοπίσουν και θα κατάσχουν-εκπλειστηριάζουν "ανενόχλητοι" τη λαϊκή περιουσία.

Είναι γελασμένοι! Τίποτα δεν σταματά αυτό το κίνημα!. Ούτε οι κάλπικες αποχές των συμβολαιογράφων θα μας αποδυναμώσουν, ούτε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!
Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, με την ίδια πάντα αποφασιστικότητα, ανυποχώρητους με την ίδια πάντα απαίτηση:

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ!
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί και αυτή την Τετάρτη 30 Νοέμβρη στο ίδιο ραντεβού αντίστασης, 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και κάθε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

Και την επόμενη Παρασκευή 9 του Δεκέμβρη στη μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ που οργανώνουμε στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ αθλητικό κέντρο, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών (Ζερβουδάκης, Villagers of Ioannina City-VIC, Πρατσινάκης κ.ά.) 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
τηλ. επικοινωνίας-ενημέρωσης-αλληλεγγύης 6953030224






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου