Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δεν θα πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας. Εμείς θα τις πάρουμε!

Λίγες μέρες πριν την είσοδο του νέου χρόνου και εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι δεν περιμένουν τον ...Άι-Βασίλη, κάποιο δώρο να τους φέρει. Τις τράπεζες περιμένουν, τις "κακές μάγισσες" του μνημονιακού "παραμυθιού" που ζούμε τόσα χρόνια και τις κινήσεις τους για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των σπιτιών μας.
Περιμένουν; Όχι ακριβώς. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να γεννιέται ένα κίνημα, μικρό είναι η αλήθεια ακόμη, ικανό όμως να φουντώσει και φραγμό στην πολιτική αυτή να βάλει. Την προηγούμενη Τετάρτη (16/12) από τη Θεσ/νίκη, με την παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης που στηρίχθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων κ.ά., μέχρι το Περιστέρι, το Ίλιο και το Ρέθυμνο, πρωτοβουλίες κατοίκων, σωματεία και άλλες συλλογικότητες οργανώνουν δράσεις και σταματούν πλειστηριασμούς που το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ε.Ε. έχουν ήδη απελευθερώσει.

Συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα και μέχρι τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής. 
Την Τετάρτη 23 του Δεκέμβρη στη 1.30μ.μ., στην Τράπεζα της Ελλάδας (Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη), το "μαέστρο" αυτής της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς που εκεί διενεργούνται.
Και στέλνουμε μήνυμα, κάθε μέρα πιο ισχυρό και προς κάθε κατεύθυνση: Κι αν τη δουλειά μας κλέψατε, το μισθό, το ψωμί των οικογενειών μας, αν τα κοινωνικά δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, πρόνοια πετσοκόψατε, η προσπάθεια αρπαγής και των σπιτιών μας (μ' όποιο πρόσημο κι αν την πλασάρετε, δεξιό ή "αριστερό"...) θα γίνει η ταφόπλακα της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής σας!

(βλ. και http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html )

1 σχόλιο:

  1. Εδώ και τέσσερα χρόνια Σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς . Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη .Στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης πέρυσι τον Νοέμβρη 20 άτομα προσάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Δωδεκανήσου προσπαθοντας να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς . Σε οκτώ από αυτούς απαγγέλλεται κατηγορία οδηγούμενοι σε τακτική δικάσιμο . Οι εκκλήσεις της νεοσύστατης κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς για συστρατευση και συντονισμο απέναντι στις ολες τις συλλογικότητες της πόλης μας πέφτουν στο κενό . Κάλιο αργά παρά ποτέ . Καλωσήρθατε στον αγώνα συναγωνιστές . Γιάννης Τσακμακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή