Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πρωτοβουλία Σωματείων Θεσ/νίκης: ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ 
 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ

Στην τελική ευθεία ψήφισης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος μπαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με τη νομιμοποίηση των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, την ψήφιση (Αύγουστο) αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62- με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφορών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό, προτείνεται επιπλέον να εφαρμοστούν από το 2016:

  • Κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας-υγείας) και ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ .
  • Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο των νέων όσο και των ήδη συνταξιούχων, αφού αυτές επαναϋπολογίζονται.
  • Δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων! Ταυτόχρονα, αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση κατά 0,5 για τους ασφαλισμένους.
  • Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάνουν αρχικά( για το 2016) 70.000 δικαιούχοι, μέχρι την οριστική του κατάργηση το 2019.
  • Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20%, μέχρι το 2019 και υπολογισμός εισφορών επί του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Πρόκειται για μια αντεργατική αναδιάρθρωση, που τσακίζει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, τους ήδη συνταξιούχους, μικρομεσαίους, αγρότες, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία.
Ο αντιασφαλιστικός νόμος στοχεύει στο να ενισχυθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, στην εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, στην υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Είναι o δικός τους δρόμος για την έξοδο από την κρίση, για να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων.
Κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα, που είχε τη λογική οι «δυνατοί»,  δηλαδή οι εργαζόμενοι, να στηρίζουν τους «αδύναμους», παιδιά, γέροντες, αρρώστους.
Το πολιτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού καταβύθισαν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης–απλήρωτης εργασίας και αντέστρεψαν τους ρόλους, μετατρέποντας τη «σύνταξη» σε μέσο επιβίωσης ολόκληρων οικογενειών, τώρα τη λεηλατούν κι αυτή. Διαλύουν ό,τι άφησαν όρθιο από το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό.
Δεν τους εμπιστευόμαστε, ούτε αυτούς ούτε τα δεκανίκια τους εντός & εκτός Βουλής. Μαζί στηρίζουν το 3ο μνημόνιο. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε κι η «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση.
Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό:
Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε!
Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών».
Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας - δεν ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Απαιτούμε πίσω τις ζωές μας.
Όλοι σε θέση μάχης, σε μια μάχη που θα ξεπερνά τα όρια που βάζει ο παντός καιρού εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης» - κοροϊδίας. Όλοι σε μια πραγματική μάχη για να μπλοκάρουμε το νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μείνει στα χαρτιά. Να μην τολμήσουν να τον φέρουν στη Βουλή. Ξεσηκωμός παντού με μαζικά συλλαλητήρια, καταλήψεις και απεργίες.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, κάθε εργαζόμενο, να μην περιοριστεί στους σχεδιασμούς των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για άλλη μια απεργία..όταν θα…συζητιέται το νομοσχέδιο στη Βουλή για την τιμή των όπλων. Να γίνουν από τώρα πολύμορφες δράσεις προετοιμασίας & ενημέρωσης μέσα από συντονισμούς Σωματείων, και να αποφασίσουμε, ότι την ημέρα ανακοίνωσης συμφωνίας του τελικού τους σχεδίου με την ΤΡΟΙΚΑ, μπλοκάρουμε τη λειτουργία του κράτους. Αν θέλουμε να ανατρέψουμε την καταστροφή που φέρνουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και όχι απλά να καταγράψουμε την διαμαρτυρία μας, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από εμάς-όχι από άλλους- αποφασιστικότητα και σύγκρουση. Δεν διαπραγματευόμαστε την ήττα μας, ούτε κάποια ψίχουλα μικροβελτιώσεων με χρονική παράταση για 2-3 χρόνια των επιπτώσεων των ρυθμίσεων τους, ούτε την μεταφορά των επιπτώσεων στα παιδιά μας.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλο το λαό!

Φέρτε πίσω τα κλεμένα!
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια  και οι ρυθμίσεις των μνημονίων.
  • Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα δις που αρπάχτηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις .
  • Για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Δωρεάν παροχές υγείας-περίθαλψης για όλους. Πρόνοια με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας ή στο 60ο έτος. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους! 

Μισθός-ασφάλιση-
υγεία- πρόνοια-σύνταξη, με βάση τις ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 7-4

& στην απεργιακή συγκέντρωση, 11π.μ., 

στο άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου