Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ποιος απ' τους προστάτες θα μας προστατεύσει;

Μέρες τώρα ως Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών συγκεντρώναμε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τα δώσουμε στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και ειδικότερα αυτούς που "ζουν" στις πιο άθλιες συνθήκες, στο σύγχρονο κολαστήριο των λαών, στην Ειδομένη. Και σήμερα Κυριακή 27 του Μάρτη, μαζί με το Συντονισμό Σωματείων-Φοιτητικών Συλλόγων-Συλλογικοτήτων ξεκινήσαμε για την Ειδομένη, για να τα μοιράσουμε και ταυτόχρονα να ενώσουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ανοίξουν τα σύνορα και να μπορεί καθένας να φτάσει στον προορισμό του αλλά και για τη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στο όποιο διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα.

"Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο". Κι όπως φαίνεται ξενοδόχοι σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν αρκετοί, από τους οποίους κανείς βέβαια δε δικαιούται αυτό το ρόλο. 
Ξενοδόχος είναι η αστυνομία και ο κάθε αστυνομικός διοικητής που (υλοποιώντας ασφαλώς κυβερνητικές εντολές) αποφασίζει να απαγορεύσει τη διέλευση από κάποιο δρόμο και την πρόσβαση σε κάποιο τόπο, χωρίς να αισθάνεται καμιά ανάγκη να εξηγήσει το λόγο της ενέργειάς του, παρά φληναφήματα περί "αναστάτωσης που υπάρχει στην Ειδομένη" να ψελλίζει και "ενδιαφέρον" να μη διατρέξουμε κάποιο κίνδυνο... "Για τη δική μας προστασία" μας είπαν, αλλά εμείς ξέρουμε πως όχι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μα απ' αυτούς τους ίδιους που όρισαν εαυτούς προστάτες μας κινδυνεύουμε.
Ειρήσθω εν παρόδω, παρόμοια εντολή δεν δόθηκε σήμερα στην αστυνομία σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση φασιστικών ομάδων στη Θεσ/νίκη που μαζεύτηκαν στο Λευκό Πύργο να διαμαρτυρηθούν για την "ισλαμοποίηση της Ελλάδας". Εκεί η αστυνομία όχι μόνο επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης μίσους, αλλά διευκόλυνε τους διάφορους φασίστες να φτάσουν στο χώρο και φρόντισε διαθέτοντας δεκάδες διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ, για την "προστασία" τους από τη (μαζικότατη) αντιφασιστική συγκέντρωση...

  Ξενοδόχος, για να επανέλθουμε, είναι η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (κι από κοντά το "δουλικό" τους στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Αφού με τις πολιτικές και πολεμικές τους επεμβάσεις, την ανοιχτή στήριξη και τον εξοπλισμό των ισλαμοφασιστών του ISIS και τους βομβαρδισμούς που ακόμη συνεχίζονται καταστρέφουν χώρες κι οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στο ξεριζωμό από τον τόπο τους, σήμερα με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας θεωρούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση παράνομη. Αυτοί που με την ίδια συμφωνία και το ερμητικό σφράγισμα των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών, οδηγούν στον εγκλωβισμό στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών, διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους. Οι χώροι "φιλοξενίας"των προσφύγων/μεταναστών γίνονται καθημερινά όλο και πιο κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία πρέπει να "μαντρωθούν" όλοι, ξεχνώντας κάθε σχέδιό τους να φύγουν από την Ελλάδα, κάθε σκέψη να ορίζουν οι ίδιοι τον προορισμό τους. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι και η άμεση εκκένωση της Ειδομένης, προς το παρόν με το να αφήσουν τους δέκα χιλιάδες περίπου πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί παντελώς αβοήθητους, γυμνούς και πεινασμένους μέσα στη βροχή, τη λάσπη και το κρύο. Στη συνέχεια, με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις να τους οδηγήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που σε κάθε γωνιά της χώρας στήνουν με ταχύτατους ρυθμούς. "Για τη δική μας προστασία κι όλων των Ευρωπαίων από τα τρομοκρατικά χτυπήματα του ισλαμικού κράτους και την ισλαμοποίση", μας είπαν, αλλά εμείς ξέρουμε ότι όχι από τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μα απ' αυτούς τους ίδιους που όρισαν εαυτούς προστάτες μας κινδυνεύουμε.
Κι αν με τη βοήθεια του τραγουδιού αναρωτηθούμε όλοι "ποιος από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιος", από το ίδιο τραγούδι δανειζόμαστε και την απάντηση: ο λαός!

Έτσι κι εμείς σήμερα, όχι μόνο μοιράσαμε τη συγκεντρωμένη βοήθεια στους πρόσφυγες παρακείμενων καταυλισμών αλλά και μαζί με ομάδα Ιταλών αντιφασιστών-αντικαπιταλιστών αλληλέγγυων στους πρόσφυγες, διαδηλώσαμε πάνω στη γέφυρα του Αξιού, έξω από την Ειδομένη, φωνάξαμε "Stop ta war-Open the borders". Κι αυτό θα κάνουμε κάθε μέρα, μέχρι η φωνή, η δράση, η αλληλεγγύη μας τους φράχτες του θανάτου μεταξύ των κρατών, τα σύνορα του μίσους μεταξύ των λαών θα ρίξουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου