Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 23 του Νοέμβρη, όλη η πόλη θα φωνάξει "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ"!

Για άλλη μια φορά την Τετάρτη 23 του Νοέμβρη, η συμμορία κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζιτών, με τη συμπαιγνία μεγαλαιοσυμβολαιογράφων και αστυνομίας, επιχειρούν να αρπάξουν ένα σπίτι, μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μιας πολυμελούς οικογένειας με πατέρα και ένα παιδί ΑΜΕΑ. Μιας λαϊκής οικογένειας που η πολιτική τους την έχει καταδικάσει, όπως κι εκατοντάδες χιλιάδες άλλες οικογένειες, στην απόλυτη φτώχεια κι αντί στήριξης λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων της, κινδυνεύει να χάσει ό,τι της απέμεινε. 
Ο πλειστηριασμός (και) του σπιτιού αυτού στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έρχεται να διαψεύσει τα κροκοδείλια δάκρυα κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Έρχεται να διαψεύσει τις κυβερνητικές κορώνες δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικίας. Έρχεται να διαψεύσει τις τόσες και τόσες κυβερνητικές "δεσμεύσεις" για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας...
Η μόνη δέσμευση που φαίνεται να τηρούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι αυτή που έχουν πάρει απέναντι σε Ε.Ε., τραπεζίτες και κεφάλαιο, ψηφίζοντας τα μνημόνια,  ομνύοντας στη σωτηρία των τραπεζών, την πληρωμή του χρέους, την πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ. Θυσία σ' αυτά όχι μόνο η δημόσια περιουσία και τα αγαθά , τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα αλλά ακόμη και τα σπίτια μας, ότι απέμεινε από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία και τράπεζες και κράτος επιχειρούν να αρπάξουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Η ίδια δέσμευση τους κάνει έτοιμους να δεχτούν τις πιέσεις των "θεσμών", στα πλαίσια της δεύτερης "αξιολόγησης" να πραγματοποιηθούν οι 5000 πλειστηριασμοί του 2016 που (και με τη συμβολή του κινήματος) δεν έγιναν καθώς και οι 7000 πλειστηριασμοί του 2017 αλλά και να επισπεύδουν την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ελπίζοντας ταυτόχρονα ότι έτσι "θα ξεμπερδέψουν" με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που όλο και γιγαντώνεται.

Κι απέναντί τους, απέναντι  στα ψέματα της κυβέρνησης (και της αντιπολίτευσης), τις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζιτών, τις παρανομίες των μεγαλοσυμβολαιογράφων, την αστυνομική βία και καταστολή και την αναλγησία όλων τους, η δική μας δέσμευση! Όπως και στις 28 του Σεπτέμβρη, που η τεράστια κοινωνική κατακραυγή και η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε τον πλειστηριασμό, έτσι και αύριο θα είμαστε εκεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί, δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε αυτό ούτε κανένα άλλο λαϊκό σπίτι (ή μαγαζί, οικοπεδάκι, χωράφι) ν' αρπάξουν!
Γιατί ΤΙΝΑ για τα φτωχά λαϊκά στρώματα σημαίνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά ο δρόμος του μαζικού, δυναμικού, ανυποχώρητου αγώνα για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για να μη υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα-νερό-θέρμανση, για το δικαίωμα όλων την υγεία, την παιδεία, την περίθαλψη κι όλα τα κοινωνικά αγαθά! 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί την Τετάρτη 23 του Νοέμβρη τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα εργατικά σωματεία, τις τοπικές, κοινωνικοπολιτικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες της πόλης
  • στις 12.30μ.μ. στην παρέμβαση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης) και την πορεία (με παρέμβαση στην Τράπεζα της Ελλάδος) προς τα δικαστήρια
  • και στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης το πιο βροντερό "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" να φωνάξουμε, φραγμό στα αρπακτικά να στήσουμε, τις βάσεις να βάλουμε για ένα μαζικό δυναμικό αποφασιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα που τη νίκη θα φέρει!  
     Είμαστε οι πολλοί, 
       έχουμε το δίκιο, 
                 ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

                  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ                 τηλ. αλληλεγγύης-ενημέρωσης-επικοινωνίας: 6953030224

 . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου