Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στη διαμαρτυρία στην ημερίδα της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"Ηχηρή ήταν η παρουσία του Συντονισμού Συλλογικ. Θεσ/νίκης στην ημερίδα-πρόκληση της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα"Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Κράτους-Τραπεζών-Επιχειρηματιών" και τη συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, της Ε.Ε., καθώς και ευρωπαϊκών τραπεζών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Κι αυτά από μία εφημερίδα η οποία, ενώ χρηματοδοτήθηκε αδρά από το κράτος και τις τράπεζες, έχει απλήρωτους 11 μήνες τους εργαζόμενούς της, προχωρά σε νέες απολύσεις (αυτών που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις ή έκαναν επίσχεση εργασίας) και απειλεί με μηνύσεις όσους συνδικαλιστές εργαζόμενους αντιστέκονται. 
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων ήταν εκεί, μαζί με αγωνιζόμενους εργαζόμενους και απολυμένους της «Μακεδονίας», μέλη συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων και κοινωνικών κινημάτων,, που έσπευσαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας και αγώνα. Μόνο που, σε μία κατά τα’ άλλα «ανοιχτή και δημόσια» εκδήλωση σε καιρούς… δημοκρατίας, οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό κλοιό και απαγορεύσεις εισόδου.

Το όργιο αστυνομοκρατίας στη διάρκεια της ημερίδας, δεν εμπόδισε τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους προσερχόμενους συμμετέχοντες στην εκδήλωση  και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ με το πανό του και συνθήματα όπως “Φιέστες, απολύσεις και απλήρωτη εργασία, να ποια είναι η 'Μακεδονία'” και "Κυβέρνηση-Ε.Ε.-κοράκια τραπεζίτες σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες" κ.ά.

Ο αυταρχισμός, οι στοχοποιήσεις, οι απειλές και οι εκδικητικές απολύσεις, δεν μπορούν να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκράτηση και η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης στη "Μακεδονία" αποτελούν πείραμα από την πλευρά της εργοδοσίας στο χώρο του τύπου της Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα πλήττουν γενικά τον πυρήνα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, και βρίσκονται σε απόλυτη "αρμονία" με τις απαιτήσεις των δανειστών και τις μνημονιακές ρυθμίσεις που έχουν καρατομήσει τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων. Πλήττουν παράλληλα την ίδια την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και μας αφορούν ΟΛΟΥΣ.

Τραπεζίτες και αφεντικά θα μας βρουν απένταντί τους, με όπλα μας την αντίσταση και την αλληλεγγύη, σε κάθε διαμαρτυρόμενο εργαζόμενο, κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε κάθε αγωνιζόμενο κίνημα.

Συζητάμε τα επόμενα βήματά μας τη Δευτέρα 19 του Δεκέμβρη, 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51), στη Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

Και την Τετάρτη 21 του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι, όπως κάθε Τετάρτη, στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου