Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Επιστολή-κάλεσμα συμπαράταξης προς τα σωματεία και τις συλλογικότητες της πόλης

                                                           ΠΡΟΣ: τα εργατικά σωματεία και 
                                                                      τις κοινωικοπολιτικές συλλογικότητες 
                                                                      της Θεσσαλονίκης 

Θεσσαλονίκη 6/12/2016
Αγαπητοί φίλοι,
Όλους αυτούς τους μήνες, εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, ενώσαμε τις φωνές μας και βάλαμε τις βάσεις για ένα ισχυρό κίνημα που αναπτύχθηκε στην πόλη, και με επιτυχία δίνει μήνες τώρα τη μάχη ενάντια στην καταιγίδα των πλειστηριασμών, στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος, στα κοψίματα ρεύματος και νερού, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.

Οι νίκες που σημειώνουμε κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δεν ήρθαν έτσι ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς μηνών, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, τοπικές κινήσεις και επιτροπές αγώνα που συναντιούνται με εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και συνταξιούχους.

Την Παρασκευή 9 του Δεκέμβρη, στις 8.οο μ.μ., ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης διοργανώνει στο Ιβανώφειο συναυλία αλληλεγγύης σ’ αυτούς που χτύπησε η κρίση, συναυλία αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου και ανατροπής της, συναυλία νίκης του μαζικού δυναμικού ανυποχώρητου αγώνα!

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συναυλία αυτή, και φυσικά να καλέσετε και τους εργαζόμενους στο χώρο σας να τη δυναμώσουν με την παρουσία τους, και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, γιατί όλοι μας έχουμε υποστεί τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, όλοι μας έχουμε αδυναμία να ξεπληρώσουμε τα δάνειά μας, όλοι μας έχουμε στο πολύ κοντινό περιβάλλον μας ανθρώπους που τους παίρνουν το σπίτι ή τους κατάσχουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Σας καλούμε επίσης, στο βαθμό που μπορείτε, να ενισχύσετε οικονομικά την εκδήλωσή μας αυτή, η οποία, λόγω και του όγκου της, έχει σημαντικό κόστος διοργάνωσης, και προφανώς δεν έχει εισιτήριο στην είσοδο.

Τέλος, σας καλούμε κάθε Τετάρτη στις 3.30΄μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον ωραίο αγώνα μας.

Να ανατρέψουμε την κοινωνική βαρβαρότητα που με τα μνημόνια και το χρέος τους μας επιβάλλουν, να πάρουμε πίσω τα όνειρα και τη ζωή που μας κλέψανε!

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 

Στη συναυλία συμμετέχουν τα παρακάτω συγκροτήματα:

· Villagers of Ioannina City

· Koza Mostra

· Γιώργος Βαλιάκας & Ιδανικοί

και τα μουσικά σχήματα με τους μουσικούς της πόλης μας:

· Αντώνη Κουμανδράκη
Βασίλη Πρατσινάκη
Νίκο Ταλέα
Γιάννη Φιλιππουπολίτη
Μαρία Φραγκούλη

· Νίκο Αναστασάκη 
Αντώνη Κουμανδράκη
Μανώλη Παπαναργύρου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου