Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες αδέρφια μας κι ο πόλεμος εχθρός!

   Αυτοί οι ίδιοι που προκαλούν πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, αυτοί που οργάνωσαν και στήριξαν με κάθε τρόπο τους ισλαμοφασίστες του ISIS, αυτοί που σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή σ' όλο τον κόσμο, αυτοί οι ίδιοι, η Ε.Ε. οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που προκάλεσαν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, χαρακτηρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες παράνομους. 
   

Πριν γίνουμε όλοι πρόσφυγες ή μετανάστες αγωνιζόμαστε ταυτόχρονα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση αλλά και για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις καθώς και κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικά σενάρια.
   
Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μπορέσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φτάσουν στον τόπο που οι ίδιοι ορίζουν ως προορισμό τους και ταυτόχρονα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα.
   
Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (ξηρά τροφή, είδη προσωπικής υγιεινής και παπούτσια) την Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 του Μάρτη, στις 7-8μ.μ., στη Μορφωτική Κίνηση Αμπ/πων (Θερίσσου 22 και Θησέως, δίπλα στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων). 
   Και την Κυριακή 27 του Μάρτη πάμε στην Ειδομένη, στο σύγχρονο κολαστήριο των λαών, να τα δώσουμε στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μαζί τους να φωνάξουμε:

Τα στρατόπεδα-φυλακές για τους πρόσφυγες κλείστε, 

τα σύνορα ανοίξτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου